Aslan Balığı

Content Image
Uzunluk
Ömür

25 – 38cm

Beslenme Şekli

Küçük balıkları, karides ve yengeç (etçil)

 10 yıl

Ağırlık

1.2 – 2kg

Kırmızı Aslan Balığının üzerinde gözle görülebilen iğneler bulunur. Bu iğnelerde; onu avlamaya çalışan yırtıcılara karşı savunma amacıyla kullandığı zehri vardır. Agresif olan Kırmızı Aslan Balıkları kayalıklarda veya mercan resiflerine yakın yaşarlar. İşgalci bir tür olan Aslan Balığı son yıllarda Akdeniz’de sıkça görülmektedir. Küresel ısınma Süveyş Kanalı’nın genişlemesiyle birlikte Akdeniz’de yayılan Aslan Balığı, yerel türleri tehdit etmektedir. Zehirli bir tür olan Aslan Balığı insanlara zarar verebilmektedir.
Derinliği 100 m. kadar olan suların kaya aralarında yaşar. Büyüklüğü ortalama 60 cm’dir, maksimum 140 cm olur. Ortalama ağırlığı 15 kg. civarındadır, maksimum 60 kg olur. Yaşadığı her yılda bir kilo alır ve 60 yıl yaşar.
Birey sayısının hızla azalması ve türün tehdit altına girmesi akabinde Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yayınladığı tebliğe göre 1 Eylül 2016’dan 31 Ağustos 2020’ye kadar her türlü avlanması, toplanması yasaklanmış ve tür koruma altına alınmıştır. Günümüzde bu yasak kaldırılmıştır.