Su altının egzotik dünyası

Content Image

12 BİN ÇEŞİT CANLI SU ALTININ EGZOTİK DÜNYASINDA

Türkiye’nin ilk ve tek iklim temalı akvaryumu olan ViaSea Akvaryum ve sahip olduğu muhteşem canlılar adeta göz kamaştırıyor. ViaSea Akvaryumun muhteşem ambiyansında gezerken sualtının egzotik dünyasında kendini kaybedecek ve birbirinden ilginç canlıları keşfetme şansı yakalayabileceksiniz.
DÜNYA OKYANUSLARI

ViaSea Akvaryum’un giriş kısmında yer alan, Büyük Okyanus, Atlas Okyanusu, Hint Okyanusu ve Pasifik Okyanusu’n yaşayan canlıların sergilendiği kısımda büyük tanklarda binlerce deniz canlısı yer almaktadır. Dünyanın uzaydan görülebilen tek canlısı Mercan resiflerinin deva bir maketinin yer aldığı bu kısım doğanın mucizelerini anlamak ve şahit olmak için muhteşem bir fırsat sunuyor.

TERARYUM

ViaSea Akvaryum’da deniz canlılarının yanı sıra yüzlerce sürüngen türüyle de karşılaşabilirsiniz. Teraryum kısmında 15 çeşit yılanın yer aldığı yılan dünyası, çok çeşitli örümcek ve böcek türleri ve birbirinden özel canlılar yer almaktadır.

DÜNYA NEHİRLERİ

ViaSea Akvaryum’un en ilgici çekici kısımlarından olan Dünya Nehirleri bölümünde dünyanın en ünlü nehirlerinde yaşayan balıkları görebilirsiniz. Amazon’dan Nil Nehri’ne uzanan farklı lokasyonlarda yaşayan Piranaları, Okçu Balıklarını, Balon Balıklarını Kedi Balıklarını ve çok daha fazla türü bu kısımda görebilirsiniz.

TÜNEL

ViaSea Akvaryum’un en can alıcı noktası olan Akvaryum Tüneli 88 metre uzunluğuyla Avrupa’nın en uzunu konumunda. İçerisinde okyanusların ve denizlerin en özel canlıları köpek balıklarının da bu alanda 8 bini aşkın canlı yer alıyor.

TİMSAH PARK

9 adet yetişkin Nil Timsahı’nın yer aldığı Timsah Park’ın kendine özel dekoru ve iklimlendirmesi bulunmaktadır. Özel veterinerlerin ve bakıcıların ilgilendiği Timsah Park’ta 2020 yılında Türkiye’nin ilk Nil Timsahları dünyaya gelmiştir. Nil Nehrinin bu çok özel canlılarının yer aldığı bu bölümde ayrıca en küçüğü 50 yaşında olan dev kara kaplumbağaları yer alır. Ziyaretçilerin hayvanlarla olan bağını güçlendirmek için günün belirli saatlerinde timsah ve kaplumbağa besleme etkinliklerinin düzenlendiği kısımda içerisinde 50 çeşit kuşun yer aldığı kuş cenneti de yer almaktadır.